Knihy

Jsme autoři velmi úspěšných knih o léčebné stravě.

Radost z jídla

První vydání této knihy vyšlo v roce 1996, nyní vychází v šestém, rozšířeném vydání.

Kniha obsahuje pohled na zdraví z pohledu stravy, cvičení i psychiky. Strava je zde rozebrána z pohledu biochemického, energetického i z pohledu kyselin a zásad. Učí čtenáře, co skutečně organismus potřebuje, jaké jsou potřeby člověka v jednotlivých denních, ročních období, zdraví i při nemoci. Z pohledu celostní medicíny je zde ukázán pohled na příčiny i léčbu některých nemocí jako jsou imunitní problémy, plísně i nádorové nemoci.

Šesté vydání je aktualizováno o nové pohledy, rozšířeno o zkušenosti získané po mnoho let praxe v ordinaci celostního lékaře a dietologa. Přidány jsou kapitoly o půstech a léčebných kůrách a cvičení Qi gong. Slovem i na DVD jsou zde představeny léčebné obklady a nápoje, které lze použít při léčbě nejrůznějších akutních i chronických nemocí.

Koupit knihu přímo od nakladatelství Anag Olomouc.

Radost ze zdravých dětí

Je kniha, která představuje preventivní i léčebnou stravu pro celou rodinu. Je zde vysvětlen vliv stravy od těhotenství, přes kojenecký věk, dětství až po dospělost. Je zde rozebrána nejen strava dětí, ale i těhotných a kojících maminek. Vysvětleny jsou zákonitosti stravování v jednotlivých období roku, zdraví i nemoci.

Kniha obsahuje mnoho rozmanitých receptů zdravé kuchyně na kterých je vidět pestrost a nepřeberné možnosti preventivní i léčebné kuchyně. Obsahuje i specifické recepty pro kojící maminky a kojence. Součástí knihy jsou i jednoduché přírodní léčebné postupy při akutních nemocech.

Základ stravy, postupy vaření, některé složitější recepty najdete i na DVD, které je součástí léčby.

Koupit knihu přímo od nakladatelství Anag Olomouc.

Radost z bezlepkové stravy

V posledních letech přibývá lidí, kteří se potýkají s celiakií či jinými nemocemi, jejích jednou z příčin je lepek. Autoři v této knize objasňují příčiny nesnášenlivosti lepku a její důsledky na zdraví člověka. Jsou zde popsány zásady bezlepkové stravy s přihlédnutím na to, že k vyléčení nemoci nestačí pouhé vysazení lepku, ale strava musí být taková, aby zlepšila tenké střevo, které stojí vždy v centru těchto zdravotních obtíží. Proto v knize najdete návody na takovou stravu, která nezatěžuje střevo ani další trávicí orgány, jako jsou játra či slinivka břišní, a zároveň pomáhá obnovit sliznici tenkého střeva a její mikroflóru.

Kniha obsahuje mnoho ověřených receptů na přípravu jídel z bezlepkových
obilovin, od snídaně, přes polévky a hlavní jídla až po dezerty, díky nimž bude vaše strava nejen chutná a pestrá, ale bude mít i preventivní i léčebný účinek na vaše střeva a celý zažívací systém.

Koupit knihu přímo od nakladatelství Anag Olomouc.